Saturday, 12 March 2011

Jari mula berkata...

Asalamualaikum... Tiba2 tergerak nak buat blog.. dulu ada buat tapi lupa dah apa alamatnya... takpe orangkata yg dulu biar je berlalu... yg mendatang kita tak boleh biarkan berlalu.. kot2 kita boleh dapat rezeki dari situ.. InsyaALLah... sejak masuk Uitm Puncak Alam nih, macam2 benda dah jadi kat aku..bukan ape.. benda2 yg tak pernah dan yg tak pernah hingin aku buat aku kena wat jugak... tu lah kalau Allah kata ko nak kena, memang kena punya. by the way apa yang aku rasa aku tak boleh buat sekarang aku tak sangka aku boleh buat. Alhamdulillah...tapi ada jugak benda2 yang aku kantoi... Allah...aku tak tau nak buat macamana... tapi Allah tu ada...aku percaya dia boleh tolong... tapi Allah takkan tolong orang yang tak mahu tolong dirinya sendiri...kadang2 aku mcm tu la.. Ya Allah tolong ubah aku... Sesungguhnya kau maha berkuasa atas segala-galanya... tapi kenapa jari?? kenapa aku pilih jari sebagai status ataupun title aku?? sebab bagi aku jari ni adalah sesuatu yang paling unik. ia melambangkan kesempurnaan, dengan jari kita berderia sentuh. dengan jari kita bekerja, dengan jari kita menghilangkan kesedihan.. dan dengan jari juga kita berkomunikasi. thats why i choose "Jari"...

1 comment:

  1. rasa seronok kan bila meluahkan segalanya di blog. biar apa orang nak kata. (: teruskan menulis. aku suka setiap entri ko. huuu~

    ReplyDelete